Standerstrygning 13.10.2012 


Der var mødt 8 af klubbens brave medlemmer op trods det dårlige vejr, det havde regnet hele formiddagen, men regnen var taget af til standerstrygningen. Standerstrygningen er tegn på, at vi nærmer os vinteren, og dermed mindre flyvning for de, som ønsker lidt temperatur.

 

Formandens tale.

I sommer, hvis man kan kalde det for sommer, har det blæst og regnet meget, der har dog været enkelte gode perioder, men de har været få.

En uge før festugeflyvningen kom der et voldsomt regnvejr og satte dele af vores startbane under vand. Det gav os nogle betænkeligheder om festugeflyvningen kunne gennemføres. Heldigvis trak vandet sig så meget tilbage, at vi kunne gennemføre arrangementet.

 

Pressedækning.

Vi har været heldige at få en god pressedækning i år. Det startede med, at en journalist fra Aarhus Stiftstidende ville skrive en artikel om aktive ældre.

Han havde fået øje på os gennem vores hjemmeside, hvor de grå pingviner er omtalt. Han kontaktede mig og spurgte om han måtte komme ud på pladsen og tale med os. Han og en fotograf kom ud på pladsen og vi fik fortalt, hvor godt det er at være modelflyver, om de forskellige typer fly og hvor svært det er. Fotografen tog en masse billeder og det kom der en meget fin artikel med mange billeder ud af.

Til vores festugeflyvning havde vores sekretær Helge Laursen lavet en pressemeddelelse og sendt den til aviserne og TV2 Østjylland. Det resulterede i, at TV2 ønskede at lave et indslag i deres program Guide om weekendens begivenheder.

En journalist og en fotograf mødte op mandag, hvor det heldigvis var godt vejr og mange af vore medlemmer havde fulgt vores opfordring om at komme og vise, hvad modelflyvning er. Det resulterede i et meget fint indslag i TV2´s udsendelse Guide, og til festugeflyvningen kunne vi se resultatet i form af mange tilskuere.

 

Arrangementer.

Igen i år har vi haft mange af vore medlemmer ude at deltage i arrangementer rundt om i landet, også i udlandet. Bl.a. har vores meget dygtige helikopter pilot Jacob deltaget i et stævne i Holland, hvor han, så vidt jeg husker, blev nr. 16. Det skal bemærkes, at det var det uofficielle verdensmesterskab.

Ole Jensen har som sædvanlig deltaget i div. skala flyvnings konkurrencer.

 

Udstillinger.

Vi var så heldige at blive inviteret til Wedelslund Gods grundlovsdag, hvor der blev afholdt et stort veteranbil- træf, der var omkring 5000 tilskuere og 1000 biler.

Vi deltog med en udstilling, og det var meningen at vi skulle flyve, men det blæste så meget, at det kun var de hårde drenge Jacob, Thomas, Henrik og Henryk der fløj. Thomas fløj med sin hot-liner og Henrik og Henryk fløj med deres skum jetmodeller. Jacob viste hvad en modelhelikopter kan lave af krøller på himlen.

Der var mange mennesker forbi vores stand.

 

Festugeflyvningen

var en meget stor succes med godt vejr og mange tilskuere, ca. 500.

Heldigvis var mange af vore medlemmer mødt op med deres flotte fly, vi havde også besøg af 3 medlemmer fra andre klubber, det betød at vi kunne have fly i luften hele tiden.

Steen Blume var speaker og Bose styrede flyene, der skulle i luften. Helges kone Gitte styrede pølseboden, stor tak for det. Alt i alt en vellykket dag.

 

Støj.

Vi har været så heldige, at vi ingen støjklager har haft indtil nu, måske på grund af det dårlige sommervejr, men jeg tror på at vore medlemmer er meget bevidste om støjkravene og dæmper deres modeller.

Jeg vil til sidst minde om indendørsflyvningen, der er i Skjoldhøjskolen og Silkeborg, det er med til at holde det sociale samvær og flyvefærdighederne ved lige.

Til sidst tog vi vindposen ned og satte vimplen op,

Så var det tid at få en lille en til halsen og til at udveksle historier om sommerens dårlige vejr.

Ove Foldbjerg